Want to share this Foto on another web-site or blog?

Paste one of the following lines in to your site, blog or profile page..

Script:

HTML (for myspace, bebo etc):

BBCode (for message boards/forums):
[ View the Fotopage entry | View the complete Fotopage ]


::: arca keris menyambut tetamu
Mail this Foto to a friend
Search BoardTracker for..
arca keris menyambut



Next >
[ View the Fotopage entry | View the complete Fotopage ]


Tuesday, 22-Apr-2008 01:38
::: Gua Batu Maloi, Johol, Negeri Sembilan :::
::: Akhirnya.. setelah hampir genap 6 bulan aku menyepi, ntah tetiba timbul pula niat di
::: hati yg berkobar2 utk berkarya sekali lagi di ruangan FP pada pagi ini.. takder yg sooo
::: specialnyer FP ini, cuma sekelumit kenangan utk berkongsi bersama.. begitu jua untuk
::: menambah kenalan dlm bidang hobi yg serupa.. sama2 menambahbaik kualiti hobi yg ado
::: terima kasih kawan2 atas kata2 dorongan & yg mahukan aku 'reactivate' semula di sini
::: maaf seribu kemaafan jikalo diri ini tak berkesempatan membalas komen kawan2 sumer..

::: Kebetulan hari ini, merupakan Earth Day sedunia, aku mengorek/imbas kembali pengalaman2
::: pada tahun 2007 lepas, ketika aku dikatakan 'sibuk' ler jugak [hehehe] dgn tugas2 di luar opis
::: aku paparkan antara pix2 yg dicaptured semasa di http://www.forestry.gov.my/hln9_batumaloi.html(Gua Batu Maloi), Johol, Negeri Sembilan.

::: Hutan Lipur Batu Maloi terletak di Hutan Simpan G.Tampin terdiri jenis Hutan Dipterokarp
::: Pamah yang kaya dengan pelbagai jenis flora dan fauna, keunikan di sini terdapatnya gua
::: yg terbentuk di bawah bongkahan-bongkahan batu-batan yg besar di spjg 1 km diberi
::: nama Gua Batu Maloi.. terdpt sebatang sungai yg dikenali sbg Sg.Johol yg mengalir di kwsn
::: ini sesuai sebagai tempat aktiviti berkelah, mandi-manda & beristirehat.. beberapa tempat
::: kemudahan seperti pondok rehat dan tapak perkhemahan.. *terletak 8 km dari Pekan Johol
::: melalui jalanraya Tampin ke Kuala Pilah, 68 km dari Bandar Seremban.





::: Syoooknyer tatkala berpeluang meneroka gua yg digenangi air separas pinggang &
::: ada gak setinggi dada [sapa yg rendah laa huhu].. actually air sungai di dlm gua tuh
::: taklah sedlm mana, cuma utk menambahkan 'adventure' semasa penerokaan, hujung
::: sungai telah diempangankan bagi menaikkan paras air.. itu yg beshhh tuuh.. walopon
::: begitu, dlm gua payah nak amik pix2 canteekk, byk yg kabur krn tak cukup cahaya
::: kalo pakai flash, terlalu terang plak.. lagipon dlm gua dinasihatkan tidak membawa
::: alat mekanikal spt kamera, takot terjatuh dlm air & terkena percikan air terjun..

~ ;-) :-D 8-) :-> :-) enjoy..

© Pidgin Technologies Ltd. 2016