Want to share this Foto on another web-site or blog?

Paste one of the following lines in to your site, blog or profile page..

Script:

HTML (for myspace, bebo etc):

BBCode (for message boards/forums):
[ View the Fotopage entry | View the complete Fotopage ]


::: Pelabuhan
Mail this Foto to a friend
Search BoardTracker for..
Pelabuhan



Next >
[ View the Fotopage entry | View the complete Fotopage ]


Saturday, 24-Mar-2007 15:25
::: Pelabuhan Tanjung Langsat, Johor :::
::: Akibat boring memanjang, akhirnyer aku pi jejalan di Pantai Pasir Layar
::: berdekatan dgn Pelabuhan Tanjung Langsat yg baru dirasmikan oleh PM
::: tahun lepas.. Pelabuhan ini merupakan pelabuhan ketiga di Johor dan
::: mengkhususkan pengendalian gas cecair (LPG) dan bahan-bahan kimia
::: terletak tidak jauh drpd Pulau Tekong Kecil, Singapura, & dikatakan telah
::: mengganggu laluan kapal dagang di Pelabuhan Tanjung Langsat, ekoran
::: kes tambakan pasir di pulau tersebut.. http://2.srv.fotopages.com/2/14320343/peta-Tanjung-Langsat-Port-Pantai-Pasir-Layar-Johor.jpg([rujuk peta])

::: Tak jauh dari rumah aku, sebelah jer tapi bersempadan dgn kawasan hutan
::: masih lagi dlm pembinaan walaupon telah beroperasi.. yg peliknyer, hari nih
::: aku tengok ada pelantar minyak plak kat situ [aaiiikk?] benar bin ajaib sungguh..
::: mcm spaceship aku tengok.. [huhu] kalo dari mata kasar mmg besar betul!!!

::: Kawasan pantai mmg kecik ajer.. oleh kerana makin rancak pembinaan dibuat
::: di situ, maka area tersebut tak berapa bersih.. amik masa utk pulihkan semula
::: keindahannyer mcm dulu2.. kawasan pelabuhan plak adalah kwsn larangan, so
::: mmg tak dapat leer aku nak shoot pix2 yg cun & hampir dgn pelantar tersebut
::: sekadar dari jauh ajer.. tapi dah cukup berbaloii utk aku..
~ :idea: :mobile_phone: :?: :crazy: :alien_abduct:

::: For more infos, bolehlah klik laman-laman web berikut:
-->> http://www.tlp.com.my(Official: Tanjung Langsat Port Sdn. Bhd.)
-->> http://ms.wikipedia.org/wiki/Pelabuhan_Tanjung_Langsat(Wikipedia: Pelabuhan Tanjung Langsat)




::: Pelabuhan Tanjung Langsat


::: Pantai Pasir Layar

© Pidgin Technologies Ltd. 2016