Want to share this Foto on another web-site or blog?

Paste one of the following lines in to your site, blog or profile page..

Script:

HTML (for myspace, bebo etc):

BBCode (for message boards/forums):
[ View the Fotopage entry | View the complete Fotopage ]



Mail this Foto to a friend



Next >
[ View the Fotopage entry | View the complete Fotopage ]


Monday, 26-Feb-2007 09:59
::: Mendaki Bukit Tabur, Empangan Klang Gate :::
::: Akhirnya dapat juga aku mendaki Bukit Tabur setelah puas mencari jalan
::: utk ke sana [huhu] eventho rumah aku dekat bebenor dgn bukit ini.. hanya
::: setelah aku membeli majalah Libur edisi Februari 2007 ada citer mengenainya
::: itupon aku perasan apabila cover hadapannya ada tertulis nama Bukit Tabur..

::: Aku & sahabat baik aku memulakan pendakian pada pukul 11.30am..
::: merentas hutan dara ke Bukit Tabur yg mempunyai ketinggian puncak 282m
::: dlm masa 30minit sajer kami dahpon berada di puncak pertama yg berbatu2
::: oleh kerana faktor cuaca yg panas terik & usia [hehe] kami turun semula
::: lepas tuh terus makan di Mc'Donalds, Giant Taman Permata [ekekekeke]

::: Untuk ke sana, dari Highway Kesas MRR2 masok ke Taman Melawati
::: di kanan jalan terdpt 3 buah sekolah.. sampai di Bulatan Hill Side, ambil jam12
::: then teruuss belok kanan selepas Masjid Mardhiyah.. simpang kedua belok kiri
::: & belok kiri lagi mengelilingi bukit kecil yg berpagar [kalo terus pi Taman Rekreasi]
::: then belok kanan sampaii di Pintu Masuk Empangan Klang Gate, Puncak Niaga..
::: parking keter then mulakan pendakian di tembok batu puteh panjang di kaki hutan
::: Bukit Tabur ini masih belom dikomersilkan, oleh kerana itu keselamatan adalah
::: tanggungjawab sendiri.. utamakan keselamatan beb & selamat mendaki.. enjoy!!

::: For more infos, ada peta yg aku buat khas utk yg nak mendaki..
::: & boleh gak lawati FP http://parasite24.fotopages.com(Lou) & http://azam.fotopages.com(Azam) utk pix2 lain di sana
~ ;-) :-D 8-) :-> :-)






© Pidgin Technologies Ltd. 2016